Onnin kanssa kanalassa

On taas  se hetki päivästä, jolloin asukas Onni käy katsastamassa Foibekartanon kanat. Tavallisesti Onni käy tarhalla toisen asukkaan kanssa, mutta tällä kertaa 86-vuotias Onni otti tarkastusmatkalle mukaan Hyvän elämän valmentaja -kokelaat; Pirjon, Rikun ja Arjan.

Matkalla kanatarhalle hyväntuulinen Onni puheli, että on asunut Foibekartanossa heinäkuusta asti. Hän  on tyytyväinen uuteen asumiseensa. Kahdenkymmenen vuoden yksin asuminen vaihtui sosiaaliseen ympäristöön. Jos nyt jotain Onni toivoisi pihapiiriin lisää, niin mikä ettei hevosta.

Onnille eläimet ovat aina olleet tärkeitä. Lapsuudenkodissa Ilomantsissa oli hevonen ja kanoja, oltiin kaikintavoin omavaraisia.

-Lähimmälle linja-autopysäkille oli 20 kilometriä, oli pakko tehdä itse. Kahvi ja sokeri ostettiin, muuten pärjättiin omin avuin, Onni kertoo.

Hän tervehtii kanaset ja huomaa, että maahan on varissut taas paljon puista lehtiä. -Eilen viimeksi haravoin. On mukavaa olla liikkeessä, tehdä jotain, Onni toteaa. Nyt ei ole kuitenkaan aikaa haravoida, vaan lounas kutsuu.

Onnin vierailu kanalassa jää ilmeisesti liian lyhyeksi. Heti Onnin poistumisen jälkeen musta kana pörhistää siipensä, ylittää aidan ja lähtee ärhäkkään,mutta lyhyeen lentoon Onnin perään.

Valmentajakokelaat pelastavat kanan takaisin kanatarhaan. Onni kiittää ja naurahtaa, että  kanat ovat niin liikkuvaista sorttia, että niitä on löydetty joskus parin kilometrin päässä olevan huoltoaseman pihaltakin.

 

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s