Hyvän elämän päivä

on

dia_

Foibekartanon visio Tämä on se koti, johon tahdon asettua loppuelämäkseni. Onnellisena. On kaiken kehittämisen, työskentelyn ja arjen perusta. Visio on kirkkaana mielessä ja läsnä kaikessa tekemisessä.

dia05

Foibekartanossa asukkaiden hyvä ja onnellinen elämä on aina keskiössä. Uuden työn kulttuurissa ja muotoilun työkaluja käyttämällä muotoillaan vuorovaikutuksen kenttiä, digitaalisia, sosiaalisia ja fyysisiä. Kenttiä, joissa palveluntuottajat, hoitajat muuntautuvat valmentajien rooliin ja työskentelevät näillä vuorovaikutuksen kentillä yhdessä asiakkaiden kanssa. Yhdessä. Tasavertaisina. Vuorovaikutuksen kentät muuttuvat attraktiiviksi soluiksi, jotka vetävät puoleensa. Asiakkaita, valmentajia, läheisiä ja vierailijoita, ketä vain! Ja se on äärimmäisen tärkeää, etenkin vanhuspalveluissa. Sillä kehitettävät palvelut, prosessit ja toiminnot ovat asukkaiden, vanhusten, ihmisten arki. Joka ikinen päivä. Asukkaiden koko elämä.

Näyttökuva 2016-10-11 kello 20.39.33.png

Kaikessa yksinkertaisuudessaan palveluketju on asukkaan päivä. Se alkaa siitä, kun asukas herää ja avaa silmänsä ja päättyy siihen, kun asukas sulkee silmänsä ja nukahtaa. Kaikki se, mitä tapahtuu tässä välillä on merkityksellistä. Hoidon on oltava laadukasta, tottakai. Mutta hyvään ja onnelliseen elämään se ei pelkästään riitä. Se, että lääkkeet jaetaan oikein ja ajallaan on äärettömän tärkeää. Mutta vähintään yhtä tärkeää on elämykset, tunteet, valinnan vapaus ja itsemääräämisoikeus. Noin niinkuin esimerkiksi. Vanhuksillamme on oikeus hyvään elämään. Resursseja vähennetään ja tuntuu, että aika ei riitä. Se ei kuitenkaan ole minkäänlainen peruste hyvän ja onnellisen elämän toteuttamattomuudelle. Se ei vaan voi olla. Elämykset, kokemukset ja arjen ilot kuuluvat ihan kaikille.
Kokeilukulttuurille, ketterälle kehittämisella ja pienelle panostukselle ja aidolle läsnäololle on tässä sijaa. Digitalisaatio on apunamme. Ja ei, se ei vie työtämme. Koneet ovat nimittäin aika huonoja tuntemaan, välittämään, hoivaamaan… Digitalisaatio ja koneet mahdollistaa paljon ja muuttaa totuttuja toimintatapojamme. Todennäköisesti parempaan. Muutos on kuitenkin raju, nopea ja ehkä välillä jopa pelottava. Mutta ei meidän oikeasti auta kuin hypätä mukaan ja olla ajan hermolla. Ollaan ihmisiä ihmisille. Aidosta. Digitalisaatiota hyödyntäen.
na%cc%88ytto%cc%88kuva-2016-10-11-kello-20-39-42
Haaste on iso. Asia on tärkeä. Siksi tarvitsemme kaikkien apua. Tehdään vanhuksien arjesta parempaa, yhdessä! Foibekartanon Hyvän Elämän Valmentajat ottivat haasteen vastaan. Ota sinäkin! Haasteen löydät täältä: https://www.youtube.com/watch?time_continue=162&v=brSJxSeWKxw
Jaa se Twitterissä tai Instagramissa @tamoraoy hashtagilla #hyvanelamanpaiva ja tehdään yhdessä aitoa ja onnellista elämää vanhuksillle. He, jos jotkut sen ansaitsevat.
Saara Utti, Muutosmuotoilija ja palveluelämysten tuottaja

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s