Muistelmia Kyllikin elämänvarrelta

 

 

img_20161019_132957

Kyllikki on syntynyt v. 1926 pappisperheeseen. Kotipaikka oli Viipuri, !mutta äiti kävi synnyttämässä tytön Helsingissä.  Hänellä oli myös kolme veljeä ja yksi sisar. Parhaiten Kyllikki muisti lapsuudenkodistaan isän työpöydällä olevan raamatun ja seinällä olleen puisen ristin.

Viipuriaikojen jälkeen he muuttivat Lappeenrantaan, jossa Kyllikki tapasi aviomiehensä Jaakon, hänen kanssaan hän sai kaksi tyttöä. Perhe asui vuokralla kerrostalossa. Työkseen Kyllikki toimi pankkivirkailijana Yhdyspankissa ja mies omisti sekatavarakaupan.

img_20161019_132852

Kotona Kyllikki teki perinteisiä arkiruokia, kuten mm. perunoita ruskean lihakastikkeen kera. Jälkiruokina usein lettuja tai pannukakkua. Ruokajuomina vanhemmat joivat piimää ja lapset maitoa. Hän myös leipoi itse leivät ja pullat, sekä kutoi perhelleen sukat, lapaset ja puserot.

Perheessä oli myös radio, josta erityisesti kuunneltiin uutiset. Mieluisia oli myös klassinen musiikki ja kuunnelmat. Myöhemmin kotiin tuli TV.

Kristillisessä perheessä joulukirkko oli tärkeä. Jouluun kuuluivat myös kinkun- ja piparkakun tuoksut ja juhlan kruunasi joulukuusi aitoineen kynttilöineen.

Rakkain harrastus oli mökkeily Punkaharjulla. Siellä heillä oli omenapuu, marjapensaita sekä kasvattivat vihanneksia talven varalle.

img_20161019_132845

Mökin ja saunan he lämmittivät puilla, jotka Jaakko pilkkoi. Juhannuksena he polttivat kokkoa ja nauttivat juhannusruusujen tuoksusta.

img_20161019_142729Kuvat: Graafinensuunnittelija Minna Haukkovaara

Tekijät: Hyvän elämän valmentajat Tarja ja Tuija

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s