Ideasta käytäntöön -ketterästi edeten

 

Ideointi on vapaata toimintaa. Luovuus on parhaimmillaan kun hulluttelemme ja irroittaudumme meitä sitovista rakenteista. Ideoidessa kaikki on mahdollista ja rajoja ei ole. Tietenkään kaikki ideat eivät ole toteuttamiskelpoisia, mutta aluksi hullultakin tuntuva idea voi muuttuakin päivän parhaaksi oivallukseksi jos vain suhtaudumme asioihin avoimin mielin. Älä siis tyrmää, vaan sparraa idean esittäjää: ”Kerro lisää!” Ideoinnin tuloksia tulee käsitellä monesta eri näkökulmasta ja käyttää myös tervettä kritiikkiä. Johtaako idea toteutuessaan kohti yhteisesti määrittelemäämme tavoitetta? Tuottaako se hyvää elämää?

img_0116

Suhtaudumme omiin ideoihin hieman samalla tavalla kuin omiin lapsiimme. Rakastamme niitä kaikesta huolimatta. On siis muistettava, että kaikki eivät koe uudistusmielisiä ja räväköitä ideoitamme samalla tavalla. Tunnesidettä ei ole ehtinyt syntyä ja emme tunne toisten ideoita samalla tavoin kuin idean haltijat.

img_0084
Ai mitä? Lisähommia vai?

Tuottaako idean toteuttaminen minulle lisätyötä? Mistä löydän aikaa? Pärjäänkö ja osaanko minä? Joudunko mukavuusalueeni ulkopuolelle? Kaikki nämä ovat ihmismielen tuottamia luonnollisia reaktioita ja kysymyksiä. Kuitenkin ainut pysyvä asia maailmassa on muutos. Elämästämme tulee huomattavasti helpompaa jos suhtaudumme muutoksiin positiivisesti. Epämukavuusalueella meistä tulee parempia ihmisiä. Oppiminen ei koskaan tapahdu tutulla ja turvallisella mukavuusalueellamme.

img_0092

Muista siis esittää ideasi työyhteisössä selkeästi ja hyvin jäsenneltynä. Pidä hyvä myyntipuhe! Asetu kuulijan näkökulmaan. Mieti asioita eri näkökulmista. Ole valmiina vastaamaan epäilyksiin. Ole luotettava ja vakuuttava! Älä oleta, vaan varmista, että tulet ymmärretyksi oikein. Osallista! Tuomalla ideasi kaikkien työstettäväksi, on työyhteisön sitoutuminen paljon vahvempaa. Kaikki haluavat nähdä oman kädenjäljen ja idean toteutuvan.

img_0104

Uuden työn maailmassa ideoita on voitava kokeilla nopeasti ja saadun palautteen perusteella voidaan tehdä ketterää kehittämistä. Esittele, kuulostele, korjaa. Älä suunnittele liikaa ja tapa luovuutta. Pidä aina päämäärä kirkkaana ja varmista, että kaikki osallistamasi ihmiset puhaltavat purjeita yhteistä päämäärää kohti.

img_0124

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s