Foibekartanon olympialaiset osa 3 Pitää olla rohkea!

Kolmas kilpailupäivä valkeni sumuisena ja märkänä, mutta eihän se tahtia haittaa – oikeanlaiset vaatteet vaan ylle ja menoksi! Aamusta heti saimme taas apukäsiä ja apujalkoja Variasta, josta toisen vuoden lähihoitajaopiskelijoita tupsahti Foibekartanon eteiseen melkoinen lauma. Jako kolmeen ja ryhmissä kotitaloihin tutustumaan asukkaisiin ja avustaminen aamun Periscope-lähetykseen.

img_20161116_103407

Tänään oli todellakin tupa täynnä aamujumppaajia ja jumpasta siirryttiin kuntosalin radoille ja käytävän laskutehtäviin. Onneksi opiskelijat olivat mukana ja he nuorilla aivoillaan auttoivat ja selittivät sanoja. Pisteitä kotitaloihin ropisi melkoista tahtia ja tilanne talojen välillä on varsin tasainen.

img_20161116_110834

Iltapäivän kilpailut käytiin pääasiassa kotitaloissa, keilattiin, heitettiin tikkaa ja puhallettiin pillillä palloa.

Opiskelijoiden kanssa kävimme mielenkiintoista pohdiskelua ikäihmisten hoidosta. Opiskelijat olivat kokeneet päivän positiivisena ja hienona aloituksena orientaatiovaiheena kuntouttavaan hoitoon. Opiskelijoiden valmistuessa lähihoitajiksi tulevasydämellä, haasteet tehdä työtä sydämellä, ei välttämättä ole kovin helppoa. Hoitajamitoitusten yhä kiristyessä oman ajankäytön optimointi on yhä tärkeämpää.  Muuttuvissa olosuhteissa työnohjaukselta ja johtamiselta vaaditaan yhä enemmän. Hoidon laadusta ei voi tinkiä… Kuinka ehdin ja pystyn tuottamaan vanhukselle hyvää elämää kaiken ohessa? Miten olla läsnä tässä ja nyt ja aina? Viettämällä aikaa vanhuksen kanssa ei voi tehdä väärin, kuuntelemalla toinen toisiamme rakennamme tulevaisuutta. Eräs nuori opiskelija tiivisti hienosti tämän keskustelun toteamalla: ”pitää olla rohkea”! Siinä ohjenuoraa meille kaikille, jotta voimme viedä tätä viestiä eteenpäin, tuottaa hyvää elämää vanhuksille, meidän pitää olla rohkeita, uskaltaa kyseenalaistaa, uskaltaa näyttää tunteita, uskaltaa olla oma itsemme.

Näillä ajatuksilla uuteen päivään ja uusiin haasteisiin, kaksi kokonaista kilpailupäivää vielä jäljellä ennen olympiaviikon päätöstä. Palkintoja todellakin jaetaan monista eri saavutuksista ja yrityksistä!

img_20161116_133730

Tsemppiä ja reilua kisahenkeä!

Hyvän elämän valmentajat

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s