Asiakaskokemus syntyy valinnanvapaudesta

on

Niinhän se on. Asiakaskokemus syntyy valinnanvapaudesta. Ainakin hyvä sellainen. Nimittäin asiakaskokemus syntyy aina. Pelkästään hyvä asiakaskokemus ei enää riitä, vaan sen on oltava ainutlaatuinen, elämyksellinen ja sellainen joka muistetaan.

C_D53R4XUAAtjKO.jpg_large.jpeg

Asiakaskokemus on kohtaamisten, mielikuvien, tarpeiden, persoonien ja tunteiden summa. Summa jonka asiakas muodostaa mielessään. Siihen vaikuttaa ennakko-odotukset, kokemusperäinen tieto ja asiakkaan omat tunteet ja kokemukset.

Ja koska pelkkä hyvä asiakaskokemus ei riitä tarvitaan elämyksiä! Voimakkaita kokemuksia ja tunteita. Tarvitaan valinnanvapautta.

Tunteita jotka ovat pääosin positiivisia.
Vahvoja tunteita.
Halua. Iloa. Oivalluksia ja onnen tunteita.

Vanhuspalveluissa on muistettava, että emme ole hoitobisneksessä. Olemme elämysbisneksessä. Työ mitä teemme on palvelua. Palvelua joka on jokaiselle omanlaista, yksilöllistä. Ja jokaisella on oikeus valita. Koska tämä palvelu mitä tuotamme on elämää. Vanhusten, ihmisten, elämä ja arki.

Siksi pohdimme Hyvän Elämän valmentajien kanssa mitä itse haluamme elämältä? Mitkä asiat tuovat meille iloa? ärtymystä? Onnea? Mitkä ovat tärkeitä elementtejä ruokaillessa? Mistä asioista nautimme kesäisin? – Uskomme vahvasti, että näin löydämme myös sen tien, miten pystymme tuottamaan hyvää ja onnellista elämää ihan jokaiselle. Yksilöllisesti ja niin, että valinnanvapaus on normi.

Maya Angeloua lainaten:

”Ihmiset eivät muista, mitä olet sanonut.
Ihmiset eivät musita, mitä olet tehnyt.
Mutta ihmiset muistavat,
minkä tunteen olet heissä saanut aikaan.”

Mitkä asiat  vaikuttavat? Mitkä asiat saavat meidät tuntemaan? Ikä ei ihan oikeasti ole suurin eroavaisuustekijä meidän ja asiakkaiden välillä. Katsoimme hetken omia kokemuksia, elämää ja toiveita:

1
Mikä on parasta, mitä sinulle on tapahtunut tänään?

Useampi ajatus oli aurinko ja lämpö. Tottakai! – Onhan kevään ensimmäisiä oikeasti lämpimiä päiviä. Kevään voi haistaa ja aurinko lämmittää kasvoja. Ilmiselvää – kevät on ihanaa. Toinen nouseva asia on ihmiset, keskustelut, tapaamiset – vuorovaikutus! Sehän on kaikille tärkeää – iästä riippumatta. Ihan oikeasti, nämähän ovat niitä ihan samoja asioita, mitä haluamme tuottaa. Nämähän ovat hyvää ja onnellista elämää.

 

2.jpeg
Mikä on parasta kesässä?

Aika hassua. Ei tänään ole kesä. Mutta samat asiat nousevat esille. Ihmiset, aurinko, valo ja lämpö. T-paita on myös aika kiva. Ja vapaus tulla ja mennä.

3
Mikä on parasta joulussa?

Tuoksut, kukat, yhdessäolo, rauha, tunnelma ja hiljentyminen…jokaisella pikkuisen erilaisia, mutta silti samanlaisia. Elämyksiä ja kohtaamisia, pieniä asioita jotka saavat aikaan muistoja ja kokemuksia.

4
Mikä saa sinut rentoutumaan?

Rentoutuminen on tärkeää – ..suihku…lämmin, ei vaan kylmä! Spa olisi kyllä parempi! Toisilla se on kahvihetki, musiikki ja taide. Sauna. Tai käsillä tekeminen, luonto ja metsä.. Jokaisella on omat valintansa ja omat mieltymyksensä. Oikeasti tämä on muistettava myös vanhuspalveluissa. Ei sauna ole kaikille se juttu. Tai koti-illat. Ehkä se voisi olla disco? Tai päivätanssit? Metsäretki se ainakin voisi olla.

5
Mikä saa sinut ärsyyntymään?

Tunteita on saatava aikaan. Olisi aika kamalaa, jos mikään ei tuntuisi miltään. Positiiviset tuntemukset ovat totta kai mieluisempia, mutta niitä ei voi aina toteuttaa. Tärkeintä on, että tunteita syntyy.

7.jpeg
Mikä saa sinut innostumaan?

Innostuminen on tunne, jota ei saisi koskaan menettää. Uudet asiat saavat usein innostusta aikaan. Ja yhdessä tekeminen.

8
Mikä on parasta lomassa?
9.jpeg
Mikä saa sinut iloiseksi?

Ilo. Hymy. Nauru. Tärkeimmät kaikista. Pienillä asioilla saa iloa aikaan. Ja se pieni asia, hymy, ei maksa mitään. Ja tarttuu kulovalkean tavoin.

10.jpeg
Luottamus. Mikä saa sinut luottamaan?

Luottamus on äärimmäisen tärkeää kaikessa vuorovaikutuksessa. Kohtaamiset ovat ainutlaatuisia, kun luottamus on olemassa. Luottamus kasvaa ajan myötä ja todentotta, se on ansaittava. Ja siitä on pidettävä huolta.

11_1
Mikä sai sinut nauramaan viimeksi?

Snapchätti. Ja oma kuva siellä. Ja juuri sen jälkeen kun kerroin, että en halua tuoda itseäni esille digitaalisessa maailmassa. Mutta hei! – olihan se vaan niiiiiin hauskaa! Mukavuusalueen ulkopuolelle meneminen usesti on. Pikkuisen kun itsensä likoon laittaa niin tuntemukset on uusia. Innostuneita ja naurattaviakin.

12.jpeg
Mikä on parasta silloin kun syöt?

Ravinto ja syöminen on ihmisen perustarve. Se on elinehto. Se voi kuitenkin olla nautinto ja elämys. Se on tärkeä hetki ja yhdessä oloa. VIsuaalisuus ja esillepano, tunnelma ja tietenkin maku ovat tärkeitä.

13
Mikä on parasta, mitä sinulle on tapahtunut koko elämässäsi?

Ystävät, lapset, perhe ja läheiset. Kohtaamiset ja oikea elämä. Ne on parasta. Ja parasta haluamme tarjotakin.

Hyvä ja onnellinen elämä on visiomme. Tuotamme sitä jokapäivä kaikessa toiminnassamme. Sillä, miten tervehdimme aamulla tai toivotamme hyvää yötä on valtavan suuri merkitys. Se miten kaadamme kahvia on arjen mullistava hetki. Kaikilla meillä on omat mielihalumme ja toiveemme. Jokainen meistä kokee elämän omalla ihanalla tavallaan. Ja kaikilla meillä on siihen Oikeus. Oikeus valita ja vaikuttaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s