Muotoiluajattelu ja palvelumuotoilu

Muotoiluajattelu on tapa nähdä maailmaa. Katsoa sitä. Tunnistaa synkissäkin pilvissä kultareunukset ja lähteä yhdessä käyttäjien kanssa miettimään kuinka me yhdessä voimme olla rakentamassa parempaa maailmaa, elämää, päivää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alussa kaikki on mahdollista. Toista sparrataan sanomalla joo ja…jatketaan toisen ideaa, ei tylytetä. Sitä tämä maailma on pullollaan. Otetaan heti käyttäjät mukaan, sillä ainoa prosessi on hyvä elämä, ja sen omistaa vain ihminen itse. Ei kukaan muu. Aina ihminen ei osaa kysyä tai sanoa mitä hän haluaa. Kysyttäessä meistä suurin osa aina harjaa hampaansa ja menee ajoissa nukkumaan. Alkoholia käytetään kohtuudella, jos edes sitä. Siksi hyvän elämän valmentaja osaakin haistella toiveita ja haluja, olla proaktiivisesti ehdottamassa ja kokeilemassa yhdessä asukkaiden kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foibekartanossa tapahtuu paljon asioita. Hyvän elämän valmentajat ovat monessa mukana. Luomassa aivan uudenlaista työtä. Hyvä elämä on kaiken toiminnan keskiössä. Ja se tarkoittaa taas jokaiselle omanlaistaan asiaa. Vaikka se tarkoittaisi ruuan päällistä kessua tai saunakaljaa. Yleisessä kuvassa tarkoitettua hyvä elämä voi olla välillä paheellistakin. Jos se on ihmiselle itselleen merkityksellistä.

Onkin hyvä selvitellä ihmisten haluja ja tarpeita. Ovelasti. Tai oikeastaan kiinnostuen ihmisestä. Katso oheinen videotehtävä ja tee se mielellään jo tänään. Se on pienen pieni, eikä raskauta sinua. Ota kohteeksi asukas, ei työntekijää tai muuta suunnannäyttäjää. Ole ovela, ehdotteleva, kokeileva, ymmärtävä, tilanteesta riippuen. Hyvää tehtävää.

Jos video ei näy yllä upotettuna, niin videoon pääset TÄSTÄ LINKISTÄ.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s