Kirjavinkki

on

Minna Lindgrenin Ehtoolehto-trilogia on pääkaupunkiseudun palvelutaloympäristöön sijoittuva tarina viehättävine  yli 90-v. päähenkilöineen. Lindgren on kaunokirjallisuuden keinoin tarttunut monipuolisesti – ja kriittisesti – vanhustenhoidon kysymyksiin. Kirjassa on paljon lämmintä huumoria, mutta lukiessa ei voinut välttyä ahdistuksen tunteiltakaan. Lukukokemus oli ajatuksia ravisteleva, ja sai pohtimaan vallan, vastuun ja itsemääräämisoikeuden kysymyksiä ikääntyneiden kanssa työskenneltäessä.

Sarjan viimeisessä osassa leikiteltiin ihan överiksi viedyllä ajatuksella virtuaalisesta hoivakodista kaiken maailman robotteineen. Muistammehan me Hyvän Elämän Valmentajat digitaalisia kenttiä haltuun ottaessamme, että on kuitenkin paljon sellaista, mitä koneella ei voi korvata.

Hyvä elämä tulisi myös ymmärtää niin monesta näkövinkkelistä kuin on eläjiäkin. Siinä missä toinen jaksaa innostua ”jumpparijennien ja askarruttajien” järjestämistä aktiviteeteista, on toiselle suurinta huvia ajella raitiovaunulla pitkin Helsinkiä.

 

Minna Lidgren: Kuolema Ehtoolehdossa 2013

Minna Lindgren: Ehtoolehdon pakolaiset 2014

Minna Lindgren: Ehtoolehdon tuho 2015

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s