Elämyksiä ja tapahtumamuotoiluideoita Nuuksiosta

Muutama Hyvänelämänvalmentaja osallistui PING Helsingin tapahtumaan, joka järjestettiin Nuuksiossa. Pääsimme kuuntelemaan luentoja ja esittelyitä huikeilta tyypeiltä: blogikirjoittajilta, seikkailijoilta ja yrittäjiltä. Tutustuimme sisältömarkkinoinnin perusteisiin, ja pohdimme, miten SOME:ssa voidaan saada katsojia sekä miten luonnossa tuotetaan elämyspalveluita.

Puheiden jälkeen pääsimme tutustumaan Haltian luontokeskuksen luontonäyttelyyn. Näyttely on osallistava ja tuo Suomalaisen luonnon lähelle. Näytelyn teki elämykselliseksi se, että se antoi paljon tietoa Suomen luonnosta, oli kaunis ja tunnelma oli näyttelyssä seesteinen. Näyttelyssä myös yhdistyivät eri aistit ja tekeminen.

19400717_10213485577721717_1373699093_oYksi teos luontonäyttelystä, jossa voi kokea, miltä tuntuisi olla puurungon sisällä.Päivän päätteeksi pääsimme kokemaan aidon luontoelämyksen, kun lähdimme luontoihme-yrityksen järjestämälle retkelle, jossa pääsimme itse paahtamaan, jauhamaan ja keittämään kahvia nuotiolla.

19369017_10213485576441685_1550653814_oNuotio ja kahvin paahtoon tarkoitetut brännärit odottavat.

Ennen hommiin ryhtymistä meille esiteltiin eri paahtoasteet sekä eri jauhamistyypit.

Kokonaisuudessaan kahvinvalmistustapahtuma oli hyvin yksinkertainen. Siihen kuului omilla käsillä tekemistä, seura sekä hyvä juoma ja ruoka. Pääsimme oppimaan uusia asioita rennossa tunnelmassa. Nuuksion upea luonto oli lähellä sekä nuotion tuli, joka luo aina omanlaisensa tunnelman retkeilyyn. Pieni sade ei haitannut vaan antoi päinvastoin syyn olla lähempänä nuotiota. Sinänsä yksinkertaisilla asioilla saatiin luotua tapahtuma, joka oli tunnelmallinen ja elämyksellinen. Emme edes ymmärtäneet, kuinka nopeasti kaksi tuntia voi vierähtää.

19369286_10213485573801619_562265309_oKahvin paahtoa nuotiolla.

19369000_10213485575481661_364592488_oPäätimme paahtaa oman kahvimme tummaksi. Numeroina valitsemamme paahtoaste on neljä.


Entä millaisen luontoihmeen ympäröimänä Foibekartanossa ollaankaan? Päätalon takana on metsää, kallioita ja polkuja. Kivet ovat sammaleen peittämiä. Havujenneulaset kurkistelevat sieltä täältä. Läheisen lastentarhan lapset ovat käyneet tallaamassa jokseekin hahmottuvia polkuja puiden helmoihin. Latvustot keikkuvat korkealla yläilmoissa. Kallioihin nojaten voit kuulla lintujen liihottavan ilman halki ja käpyjen heiluvan tuulessa. Metsä on tiheähkö, mutta kuljettava. Pieni mutta tarpeeksi iso.  Päätalon edustalta, ja sen ympäriltä löytyy perinteisesti nurmikkoa, kukkapenkkejä ja istutuksia.  
Miltä tuntuisi ottaa jalat paljasjaloin ja tuntea maan viileys, ruohikon karheapehmeys jalkapohjissa? Olisiko kuusenkerkkiä mahdollista maistaa yksi tai kaksi kun on maan omistajan eli foiben lupa? Tekisimmekö kaikissa kotitaloissa kuusenkerkkäsiirappia kömpimällä pienen metsäpolun halki, keräämällä kourallisia kerkkiä ja laittaen ne sokerin kanssa lasipurkkiin. Toisimmeko pienen palan tuota metsää sisälle ikkunalaudan kulmalle tai jalan pohjille. Kun aistit ovat auki, on sydän auki.

 Jos nuotiomme ei syty vanhan navettarakennuksen kupeessa niin otamme hellan käyttöön keittöissä ja pistämme pannukahvit porisemaan sisätiloissa yhdessä kodin asukkaiden kanssa. Jos tikkupullat eivät kypsy tikun nokassa niin pyöräytämme pullat parvekkeille yhdessä tämänkin kodin asukkaiden kanssa. Jos ei… Vai voisimmeko sittenkin olla ulkona?

Ulkona meitä odottaa tämä kaikki, siellä asustavat kesäasukkaina luonnonhelmassa myös kanat ja lampaat. Lähiaikoina löydätte myös kaksi eripituista merkittyä kävelyreittiä rastitehtävin. Kävelyreittejä voi kulkea yksin, hyvän elämän valmentajan tai vaikkapa lähimmäisen kanssa. Näitä kävelyreittejä tulemme  nimittämään kartanoreiteiksi. Vihreä vehreä luonto on niin lähellä mutta joskus niin kaukana. Ulkoile, osallistu ja vaikuta omaan mielialaasi. Meitä voit kysyä mukaan liikkumaan, olemaan ja ihmettelemään luontoa. Kysymällä tarpeeksi usein pääset lähemmäksi haluamaasi, sanottiin myös casepuheissa. Tai avataan ainakin verhot ja sälekaihtimet.

 

– Krisu & Ansku

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s