Elämykset arjessa ja työssä – osa 2

on

Työelämä on sirpaleista työ ja vapaa-aika sekoittuvat. Se voi olla voimavara, ne voivat tukea toisiaan. Työelämä voi antaa vapaa-ajalle paljon. Ja vapaa-aika työelämälle. Tarkkaile omaa vapaa-aikaasi, millaisia elämyksiä koet viikonlopun aikana? Mieti ja pohdi, miten voisit hyödyntää näitä työelämässä? Kirjoita kommenttisi tänne ja seuraa myös muiden elämyksiä ja ajatuksia viikonlopusta.

Mainokset

4 Comments Lisää omasi

 1. ansku sanoo:

  Ideapajassa 24h
  Hoidan jo toista viikkoa ystäväni puutarhapalstaa. Hän on hyvin luonnonlapsi ja täysin jalat maassa viljelyksillään. Palstalla kasvaa asioita joita ei heti tunnista. Sain käsinkirjoitetun ohjeen palstan huolenpidosta. Olin siihen enemmän kuin tyytyväinen. Tästä sain idean, että mitä jos kirjoittaisimme ohjeen ohikulkijalle, meidän Foiben yhteisöpuutarhalle. Puutarhassamme kasvaa tätä ja tätä. Se pitää seisoneesta, läpimästä vedestä ja jos törmäät rikkanenättiin niin poimi se mennessäsi juurineen päivineen, se on rikkaruoho. Ensi vuonna tosin peruna/hernepelto olisi mitä hauskin ja ehkä helppohoitoisin. Jos herneet innostuvat kasvamaan niin niiden sisälle kehittyisi mummolabyrintti. Juoksin itse lapsena hernepellossa miksen sitten mummonakin. Maissipeltolabyrintin olemassa olosta kuulin jollakin kotieläintilalla. Jos olisin perunafarmari niin kasvattaisin hernelabyrintin osaksi ja myisin tuon herneensyönti/seikkailun vähintäänkin japanilaisile turisteille ellen myös roolileikkiharrastaville larppaajillekin. Eräs idea on jo itämässä alkusyksyn ja ensikevään varalle tuolle yhteisöpuutarhallemme . Tähän tarvitaan muutamia mummoja ja väritoiveita, sekä yksi hyvän elämän valmentaja.

  Tykkää

 2. Paula sanoo:

  Vapaa-aika on merkittävä osatekijä, kun mietitään jaksamista työelämässä. Ihminen on kokonaisuus ja jos vapaa-ajalla kokee saavansa onnistumisen ja virkistymisen kokemuksia, jaksaa paremmin myös töissä. Olin viikonlopulla uimarannalla, jossa kävin nyt ensimmäistä kertaa. Aurinko paistoi vielä myöhään illallakin ja kun veden viileyteen tottui , uimakokemuksesta tuli erittäin miellyttävä. Aurinko alkoi vähitellen laskea ja maisema muuttua sen myötä. Oli ihana olla vain, syödä eväitä ja viettää aikaa rakkaitten ihmisten seurassa. Energiapankit ladattiin taas seuraavaa viikkoa varten.
  Työssä on tärkeää löytää mielekkyys ja vaikuttamisen mahdollisuudet. Joka tilanteeseen pystyy vaikuttamaan. Täysin mahdotonta tilannetta ei olekaan, kaikkeen voi vaikuttaa ja hyvistä tilanteista on mahdollista saada vieläkin parempia.
  Omaa työntekoa ja siihen vaikuttavia asioita kannattaa miettiä. Sen jälkeen tulevat keinot, miten vaikuttaa, päästääkseen tiettyihin tavoitteisiin.
  Pohtiminen ja ponnistelu tavoitteita kohti , kannattaa aina. Muutosmuotoile Sinäkin omaa elämääsi!

  Tykkää

 3. Elisa sanoo:

  Meren äärellä asuessaan on todella lähellä arkielämän luksusta. Rannan tuntumassa voi seurata elämän monia ulottuvuuksia. Rantaelämää seuratessa koko elämän kirjo avautuu. Suojaisassa poukamassa vauva nauttii äidin rinnasta. Lapset rakentavat hiekkalinnoja ja polskivat vedessä. Kauniit naiset ja komeat miehet kääntävät kylkeä paistatellessaan auringossa. Vanhempi polvi vetäytyy useimmiten varjoon. Jäätelökioskilla on jatkuva jono. Joku hakee lähipizzeriasta pizzan evääksi rannalle.

  Tykkää

 4. Teemu sanoo:

  Olin viime viikonloppuna Ropecon-tapahtumassa Helsingissä. Tapahtumassa vallitsi suuri yhteenkuuluvuuden tunne, kun paikalla oli paljon erilaisia ihmisiä, joita kiinnosti kuitenkin yhteiset asiat. Samaan tapaan työelämässä tarvitaan hyvää ryhmähenkeä ja yhteisiä päämääriä. Yhdessä tekemällä voidaan saavuttaa paljon hyvää ja monipuolisempia lopputuloksia kuin yksin puurtamalla. Ja tekeminenkin on silloin hauskempaa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s