Satavuotiaan opit


Mikä on pitkän elämän opetus? Salaisuus? Mitä ihminen ajattelee sadan vuoden ja ylikin iässä? Murehtiiko hän tekemättömiä asioita, vai juhliiko hän innolla elettyä elämäänsä? Mitä satavuotias voi opettaa meille? Kato oheinen video ja mieti omaa tekemistäsi. Mitä ajatuksia satavuotiaan ajatukset herärrävät sinussa?

Katso video ja ota innoitus seitsemännvuodenajan konseptointiin. Yritä keksiä näistä tarinoista ja opeista hyvän elämän valmentajien konseptiin jokin lisäkoukku.

Video löytyy täältä, tai suora linkki: https://www.youtube.com/watch?v=9AThycGCakk&feature=share 

Mainokset

2 Comments Lisää omasi

  1. Teemu sanoo:

    Mielestäni videon satavuotiaiksi (ja ylikin) ehtineet haastateltavat toivat esille tärkeitä näkökulmia siitä, kuinka nuorempien olisi hyvä ainakin kuunnella vanhempiaan vaikka aina ei tekisikään niin kuin joku muu käskee. Haastattelussa korostui mielestäni hyvin myös tärkeiden ihmissuhteiden vaaliminen. Lisäksi haastateltavista ainakin yksi korosti mielestäni hienosti henkisen ja fyysisen ikääntymisen eroavaisuuksia, kun hän sanoi että ei tunne itseään yhtä vanhaksi kuin hän on vaan mahdollisesti ehkä noin 69 vuotiaaksi.Hyvän Elämän Valmentajana toimiessa onkin mielestäni hyvä pystyä erottamaan fyysisen ja henkisen ikääntymisen eroja ja sitä kautta löytämään jokaiselle sopivimmat osallistumisen keinot erilaisiin aktiviteetteihin. Vaikka asukas ei enää kuulisi mitään, voi vaikkapa valoshowsta silti nauttia täysin siemauksin jos vain näkö ja ajatukset toimivat entiseen tapaan.

    Tykkää

  2. ansku sanoo:

    100vuotias ja plus sai mietteliääksi. Minkälainen on heidän ja tulevaidsuudessa meidän lähipiiri? Onko puoliso/kumppani kuollut 20-30-x vuotta aijemmin? Ovatko ystävät yhtä pitkäikäisiä? Lähtevätkö mahdolliset lapset aijemmin? Miten vieraalta vuosikymmenet tuntuvat toisistaan? Yhteisölliset kommuunit eri ikäryhmittäin ratkaisuna, sillä tällä hetkellä kommuunithan rakentuvat opiskelijaporukoista.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s