Seitsemän vuodenaikaa Foibella

Mitä, jos  nimeäisimme vuodenajat tapahtumien mukaan eikä vain seurattaisi kalenterin määritelmää. Silloin meillä olisikin seitsemän vuoden aikaa täynnä huikeita elämyksiä.

Adventti

Adventtiin kuuluu perinteiset jouluvalmistelut. Joulukorttipajassa jokainen voi tehdä omat korttinsa, jotka tonttuposteljooni tulee hakemaan korttipajan päätteeksi. Toinen tilat koristellaan kauniisti ja asukkaat itse pääsevät tekemään joulukortteja luonnonmateriaaleista. Lisäksi itsenäisyyspäivän aikoihin vietetään perinneruokaviikkoa ja tutustutaan ruokiin ympäri Suomea.

Nuutinpäivä

Mikä olisikaan ihanampaa kuin sukeltaa talven ihmemaahan?

Foibe-kartanolla alkaa jäälyhtyjen valmistus asukkaiden kanssa. Jäälyhtyjen sisään laitetaan kukkia tai värjätään lyhdyt elintarvikeväreillä. Pihaan ilmestyy myös värikkäitä jääkuulia ja jäisiä puiden koristeita. Puihin ripustetaan kauniita valoja, ja tarkkakuuloinen huomaa taustalla soivan jäähelinän ja ksylofonin. Pihalta löytyy myös kota, jonne voi mennä lämmittelemään poron taljojen päälle nuotion ääreen. Tarkemmasta aikataulusta voi lukea, milloin kodalla on yhteiset pannukahvihetket ja tikkupullan paisto. Joka päivä on mahdollista päästä yhteisille kävelyretkille talven ihmemaahan.

Pääsiäisviikko

Kuka on vuoden suklaa mummo tai pappa?

Helluntai

”Jos ei heilaa helluntaina niin ei koko kesänä.”

Seuran etsinnän lisäksi kannattaa siivota nurkat ja komerot, sillä Foibella järjestetään kierrätyspäivä sekä myyjäiset. Myyjäisissä myydään tavaroiden lisäksi myös omia leipomuksia sekä käsin tehtyä suklaata, konvehteja ja karamelleja. Luonto on puhkeamassa kukkaan, joten Foiben asukkaat pääsevät maalaamaan itselleen omat kasviruukut, joihin istutetaan jokaisen lempi huonekasvi.Kaikki viherpeukalot voivat päästä myös pistokasvarkaisiin.
Juhannus

Juhannus perinteisiin kuuluu kokko sekä juhannusjuhlat. Luvassa on saunomista ja oman vihdan/vastan tekemistä. Lisäksi aulaan avataan mehubaari, jossa valmistetaan tuorepuristettuja mehuja jokaisen omista lempiraaka-aineista.

Laurin päivä 

Syksy on sadonkorjuun ja säilönnän aika.

Laurin päivän tienoilla pidetään lampaiden jäähyväisjuhlat. Samoihin aikoihin reipas tuulipukuryhmä aloittaa päivittäiset ulkoilut raikkaassa syyssäässä. Asukkailla on myös mahdollisuus harjoittaa tarkkuutta ab ja metsästyshaulikko puhallustikan avulla. Osuuko jo ensimmäinen tikka maalitauluun? Kun syksyn sato on kartanolla kerätty, vietetään yhdessä sadonkorjuunjuhla sekä jaetaan toisillemme säilöntäaine.

Martin päivä

Marraskuussa on aikaa kirjallisuudelle ja runonlausunnalle.

Lisäksi marraskuussa vesistöön muistoja, joita käytetään talven ihmemaassa myöhemmin. Koska illat ovat pimeitä, on vielä viimeinen hetki askarrella ja kiinnittää heijastimia rollaattoriin, kävelysauvoihin ja vaatteisiin. Niille, jotka kaipaavat lämpöä ja rentoutumista kylminä iltoina, järjestetään kynttiläuinnit ja saunomista Foiben altaalla.

-Hyvän elämän valmentajat,

Krisu, Teemu, Paula ja Laura

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s