Perinneruokaa

on

Vuosikalenterin merkkipäivät ovat aina olleet tärkeitä ihmisille monista syistä johtuen, muun muassa kanssakäymisen kirvoittajana. Säät ja ilmat ovat suosituimpia keskustelunaiheita, mutta ne ovat myös monen ammattiharjoittajan työskentelyn perusedellytyksiä, toimintojen aloittajia. Kansanperinne on täynnä näitä käsitepiireihin liittyviä havaintoja.

Kustaa Vilkuna; vuotuinen ajantieto kertoo vanhoista merkkipäivistä sekä kansanomaisesta talous- ja sääkalenterista enteineen. Kirjasta voi hyvän elämän valmentajakin ammentaa paljon keskustelunaiheita eri-ikäisten ihmisten parissa työskennellessään. Seitsemän vuodenaikaa rytmittyy erilaisten ruokavuositapahtumien parissa. Hyvän Elämän Valmentajilla on menossa viimeinen Grande Finale-tehtävä. /7 vuodenaikaa Foibekartanossa.

Luterilaiset ja ortodoksit ovat paastonneet vuoden eri vaiheissa monin eri tavoin. ”Paaston aikana ei sopinut tehdä kolinatöitä, ei kiertää jauhinkiveä”. Varsinaisena paastoruokina ovat olleet pääasiassa kasvikset ja kala, lihasta on kieltäydytty. Kevätarjen laskettiin kestävän kahdeksan viikkoa eli helluntaihin asti. Laskiainen määräsi koko paastonajan sään. ”Mitä ilmaa on laskiaisena, sitä ilmaa koko paaston ajan. ”

Heinänteon tulisi olla Laurin päivänä (10.8) lopussa. ”Lauri ladot lukkoon panee, kuhilaat ja kokkoset pellolle pystyttää.” Lauri tupaan tulleessaan huusi: ”Uutispuuroa syömään!” Lauri on monissa kansanparannustaioissa tarvittavien aineksien ottopäivä. Vilja, yrtit ja kaikki maan antimet ovat täynnä vitamiineja ja kivennäisaineita elokuussa.

Hyvän elämän valmentajat ovat toteuttaneet toiveruokapäiväkyselyn ja toimittaneet toiveet Ravintola Flyygeliin. Perinneruokia on tarkoitus tarjota asukkaille 7vuodenaikaan sovellettuna. Tuttuja ja turvallisia makumuistoja.

Satavuotiaiden tarinoista nousee luonnonmukainen ravinto, raikas ulkoilma ja hyvät ihmissuhteet. Eräs heistä leipoo omat leipänsä. Yksinkertainen peruselintarvikkeisiin perustuva ruokavalio on terveyden perusta.

Elämässä tulee mennä eteenpäin eikä katsoa taaksepäin. Ihmisten väliset suhteet ja seurustelu tuovat iloa. He kokevat tehneensä kaiken, minkä halusivatkin. Kauniit muistot kantavat pitkälle, niiden parissa aika menee mukavasti. Heidän mielestään nuorten olisi hyvä tänä päivänä olla sitkeämpiä ihmissuhteissaan, koska kaikilla on elämässään vastoinkäymisiä.  On suuri onni, jos löytää rinnalleen oikean kumppanin.

Kuuntele ja kunnioita vanhempiasi ja kerro heille mikäli arvostat heitä. Puhu heidän kanssaan ajoissa. Mikäli tarvitset apua elämässäsi, älä epäröi pyytää apua. Kulje eteenpäin kulje eteenpäin!

Positiivisuus ja ilo elämästä kantavat pitkälle sata vuotiaaksi. Elämä kulkee eteenpäin kaikesta huolimatta.

 

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s