Unelmani, tavoitteeni työelämässä

on

Työssäni haluaisin ennen kaikkea luoda ja tuoda hyvää asiakkaille, työyhteisölleni ja myös itselleni. On tärkeää viihtyä työssään hyvän yhteistyön ohella. Pienilläkin asioilla voi saada aikaan suurta, ne pienet hetket ja tapahtumat vain pitää havaita ja sitten tarttua niihin. Tällaiset asiat ovat ihan yksinkertaisia elämän elementtejä, kuten toisen aito kohtaaminen hymyn kera, pieni rohkaiseva ja ymmärtäväinen taputus olalle ja aktiivinen kuuntelu. Ylipäänsä pidän tärkeänä elämän pienien merkityksellisten yksityiskohtien huomaamista. Yhdessä koettuina ja jaettuina pienistä ilonaiheista voi tulla suuria. Katsoessaan ympärilleen arjesta löytyy monia ihasteltavia asioita, joihin voi tarttua ja joista voi kehitellä jotain mukavaa. Haluaisin olla monipuolisesti asiakkaiden tukena ja innostajana niin ylä- kuin alamäessäkin ja jakaa yhdessä niin iloja kuin suruja.

Vahvimpia osaamisalueitani ovat mielestäni taiteeseen ja musiikkiin, jonkinlaiseen luovuuteen ja ihmisten kohtaamiseen liittyvät taidot. Näitä taitoja haluaisin hyödyntää tulevassa työssäni jotenkin, mahdollisesti terapeuttisessa mielessä, tunteiden käsittelyssä, tai ihan vaan tuoda taide ja musiikki tutuksi lapsille. Ollessani päiväkotityössä nautin voivani opettaa lapsille elämää. Tykkäsin seurata lasten kehitystä sekä olla heidän kehityksensä tukena ja mahdollistajana.  Välillä arjessa joutui vahvasti improvisoimaankin ja löytämään luovia ratkaisuja toimintaan saadakseen lasten mielenkiinto jälleen johonkin tekemiseen. Nyt toiveena olisikin toimia esimerkiksi musiikkileikkikoulun opettajana päiväkodissa tai muuten vaan tuottaa taide-elämyksiä lapsille. Itselleni piano on rakas instrumentti, jota käytän tunteideni käsittelyssä. Olen todennut musiikilla olevan rentouttava vaikutus niin itselleni kuin ympärillä oleville ihmisille. On uskomatonta, millainen voima musiikilla on ihmiseen. Hetkessä se voi nostattaa apaattisen mielen, yhtä nopeasti kuin saada aikaan surullisuudentunteen. Välillä siinä soi iloinen ja optimistinen musiikki ja surun hetkellä molli- biisit tuovat suurta lohtua. Olisi ihanaa voida innostaa lapsia musiikkiin ja taiteentekemiseen ja opettaa heitä näissä asioissa. Itselleni musiikki merkitsee erittäin paljon, joten etenkin musiikin taianomaisen maailman jakaisin mielelläni lasten kanssa ja opettaisin hyödyntämään musiikin soittamista tunteiden kanavoimisessa ja käsittelyssä. Soittoni kautta pyrin myös vaikuttamaan  ympäristööni ja herättämään ihmisissä tunteita. Musiikin pidän piirtämisestä ja maalaamisesta, joka sekin on hyvin voimaannuttavaa ja rauhoittavaa.

Haluaisin innolla tuoda oman osuuteni uuden työn maailmaan ja olla mukana sen kehittämisessä. Parasta olisi mahdollisuus tehdä rakastamaansa työtä omasta persoonastaan käsin, tuottaen ja luoden hyvää sekä itselleen että toisille.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s